Gerontodomaćice o projektu „Zajedno za žene“

Gerontodomaćice o projektu „Zajedno za žene“

 

Po završetku aktivnosti pružanja usluge pomoći u kući za 60 krajnjih korisnika s područja općine Vrbje, naših 10 gerontodomaćica završilo je s radom. S obzirom na izuzetno uspješnu godinu rada, druženja, razmjene iskustava i savjeta, te nesebičnog pružanja pomoći najpotrebitijima, pitali smo naše zaposlenice da nam kažu riječ - dvije o njihovom iskustvu rada na projektu.

 

Ana Jurišić nam je rekla kako joj je na projektu bilo prelijepo raditi: „Uživala sam u ovome poslu i bila sretna što sam mogla pomoći svojim didama i bakama“. Priznala je da će joj nedostajati druženje s njima.  I Mariji Kalić je na ovom projektu bilo jako zanimljivo raditi. Ističe kako joj je jako drago što je korisnicima mogla malo olakšati život i pomoći u nekim stvarima, a i sama je uživala slušati neke njihove anegdote i priče iz mladosti.

 

Romana Rakonić podijelila je s nama kako joj je na projektu bilo jako lijepo raditi, stekla je nova iskustva u ovom poslu, a bila je i od koristi nekome kome je pomoć bila potrebna. Romana kaže kako se sprijateljila sa „svojim bakama“ i postale su joj kao dio obitelji. Već sad jedva čeka da se projekt nastavi i da joj „njezine bake“ požive kako bi se opet mogle družiti.  Ivana Slišurić je također uživala na poslu, kako u radu s korisnicima, tako i sa cijelim projektnim timom. Nedostajat će joj sve ovo, a vjeruje da će i ona nedostajati projektnom timu.

 

Janji Vonić je bilo lijepo raditi na projektu zato što je mogla pomagati starijim osobama u kućanskim poslovima i družiti se s njima, a to će joj i najviše nedostajati. S istim se slaže i njezina kolegica Nanica Kalić.

Saneli Konjević je bilo predivno raditi na projektu: „Prekrasan je osjećaj kada znaš da si nekoga razveselio i nekome pomogao“.  Ivanki Mikanović bilo je odlično raditi na ovom projektu, kao i Božani Štimac. Ivanka nam je rekla kako je spoznaja da nekom pomažeš i da taj netko tebe treba divan osjećaj, a Božani je izuzatno drago da je imala priliku pomoći onima kojima je pomoć bila potrebna.

 

Sve naše gerontodomaćice složile su se kako su i voditeljica i koordinatorica projekta bile izvrsne, uvijek uz njih, te da su tako divno surađivale i međusobno si pomagale. „Bolje nismo mogli dobiti“, navode. Isto tako, sve se nadaju nastavku projekta i ponovnoj suradnji. Ovaj mjesec također se održao i sastanak s korisnicima gdje su dogovoreni sljedeći koraci u provedbi projekta.

 

Koliko je inspirativan projekt bio za naše korisnice, najbolje pokazuje jedan zanimljiv osvrt na projekt od naše pjesnikinje Melite Kraljić:

„Zaželi, sama riječ kaže, posao je dobar za mene i starce.                                

Načelnik na čelu, uz njega šefice nam drage .                                               

Brinu se za nas radnice i štićenike stare“.

 

Projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Najčitanije