Obilježen Dan Općine Vrbje

Obilježen Dan Općine Vrbje

Protekli vikend u Vrbju je obilježen Dan Općine. Program je započeo u nedjelju smotrom kulturno umjetničkih društava. Glavni dio programa nastavljen je u utorak polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima. Uz predstavnike Općine Vrbje, vijence su položili izaslanstva županije Brodsko-posavske,¸te predstavnici stranaka i udruga.

Uslijedila je sveta misa koja se već tradicionalno na dan svetog Roka služi na otvorenom, odnosno na početku ulice sv. Roka u središtu mjesta. Na misi su uz tamburaše sudjelovali i članovi KUD-a „Vrbje“, a predvodio ju je pater Josaphat Ngimony, svećenik Družbe Duha Svetoga, rodom iz Tanzanije, kojega Slavonci od milja zovu crni šokac.

Nakon mise održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je nazočne vijećnike i goste pozdravio Mladen Konjević, zamjenik načelnika, a potom ju je otvorio Dragan Matijević zamjenik predsjednika vijeća. Uz pozdravne riječi dobrodošlice, načelnik Općine Igor Jurišić podnio je i opširno izvješće o radu, te dosadašnjim aktivnostima koje su učinjene u protekloj godini na cjelokupnom području Općine. 

„Zasigurno mogu reći da su polučeni rezultati više nego dobri, da smo zadovoljni sa istim usprkos teškim gospodarskim vremenima, a zahvaljujući prije svega pojedinim institucijama koje su prepoznale naše projekte i financijski ih podržavaju. 

Smatram da smo u potpunosti opravdali postojanje Općine Vrbje u našim sadašnjim granicama i da nema mjesta kalkulacijama oko preustroja, s obzirom da mi koji tu živimo možemo prepoznati problematiku našeg kraja i na najbolji način brinuti se o potrebama lokalnog stanovništva, naravno u granicama naših ovlasti“, rekao je, između ostalog, načelnik Igor Jurišić. 

Uz općinske vijećnike na sjednici su bili nazočni i zamjenici brodsko-posavskog župana Ružica Vidaković i Davor Vlaović, predstavnici Hrvatskih voda, Elektre Nova Gradiška, Vodoprivrede d.o.o., te načelnik Općine Staro Petrovo Selo Željko Kočijašević, načelnik Općine Gornji Bogičevci Pavo Klarić i zamjenik načelnika Općine Dragalić Igor Šupica. 

Nakon službenog dijela programa upriličen je domjenak za sve nazočne uz nastup KUD-a „Vrbje“, te tamburaških sastava „Šokci za 5“ i „Lađara“ iz Davora. 

FOTOGALERIJA....

Najčitanije