UPOZNAJMO KORISNICE PROJEKTA

UPOZNAJMO KORISNICE PROJEKTA "ZAJEDNO ZA ŽENE"

                                         

 

                                  Upoznajmo korisnice projekta „Zajedno za žene“

Nakon što smo upoznali Romanu i Ivanu, gerontodomaćice iz Vrbja, došao je red i na upoznavanje korisnica iz Bodovaljaca.

Sanela i Božana udane su u Bodovaljce, te su nakon dugo godina napokon dočekale toliko željeni posao. Upoznajmo ih!

Sanela Konjević rodom je iz Nove Gradiške. Po zanimanju je frizerka, no već 7 godina je nezaposlena. Kao prethodno radno iskustvo navodi srodno zanimanje poslu koji trenutno radi- pomoć u kući starijim osobama.  Sanela kaže kako uz jako malo slobodnog vremena koje joj ostane uz brigu za troje djece i kućanstvo, najviše voli otići na kreativne radionice koje organizira Udruga Studio B u sklopu jednog od mnogobrojnih projekata koje provodi. Uz to što konstruktivno iskoristi svoje slobodno vrijeme, svojim sudjelovanjem ujedno i doprinosi razvoju zajednice u kojoj živi. Sanelu na projektu najviše veseli činjenica da može pomoći starijim mještanima, među ostalima i Kati i Stjepanu, njezinim štićenicima, koje najviše veseli druženje s njom i naravno, pomoć pri obavljanju kućanskih poslova. Smatra kako je najveća korist ovakvih projekta to što su stariji manje usamljeni. Voljela bi nastaviti raditi ovakav posao jer uvelike doprinosi povećanju kvalitete života starijih osoba.

Naša druga korisnica zove se Božana Štimac i rodom je iz Banja Luke. Božana je unatrag 35 godina bila domaćica, te joj je ovo prvi posao nakon što je punih 35 godina provela na Zavodu za zapošljavanje, a kratko radila kao zamjena na drugom Zaželi projektu. Na pitanje koji su joj hobiji, Božana navodi kako je prije uživala u pečenju kolača, a mi vjerujemo kako nerijetko svoje korisnike Katu i Zdravku iznenadi nekom slasticom, ili im barem pomogne prilikom pečenja istih.  Božana je oduševljena reakcijom krajnjih korisnika, pa navodi kako su svi, pa tako i Kata i Zdravka iznimno zadovoljni uslugom koju primaju, da su sretni kad ju vide, vole ju i poštuju.  „Kao kad svoje dijete ne vide godinama“- kaže Božana, i to navodi kao najveću korist od projekta-zadovoljstvo krajnjih korisnika što netko misli na njih i pomaže im.  Božana bi, kao i Sanela, voljela nastaviti raditi na ovakvom projektu u budućnosti.

Projekt „UP.02.1.1.13.0116 Zajedno za žene“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Nositelj projekta je Općina Vrbje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najčitanije