Rokovo i prva smotra folklora u Vrbju

Rokovo i prva smotra folklora u Vrbju

U nedjelju 14. kolovoza, povodom dana Općine u Vrbju je održana prva smotra kulturno umjetničkih društava. Program manifestacije započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja za sve poginule hrvatske branitelje. Uz načelnika Općine Vrbje Igora Jurišića, vijence su položili i dožupan Davor Vlaović, te predstavnici folklornih društava.

Nakon odavanja počasti braniteljima uslijedila je povorka svečanih konjskih zaprega u kojoj su sudjelovali Slavko Marošević iz Tisovca, Zdravko Lalić, Zvonko Domazetović i Antun Grgić iz Adžamovaca, Željko Matijević iz Bodovaljaca, Ivan Krolo iz Batrine, Jakob Oršulić iz Rešetara, Ivan Šimunović iz Gunjavaca, Andrija Pavić iz Sičica, Ivan Laktić iz Godinjaka i Zlatko Marinović iz Vrbja, te konjanik Josip Pohl također iz Vrbja.

Prije samog početka nastupa folklornih skupina brojne posjetitelje pozdravili su načelnik Igor Jurišić, dožupan Davor Vlaović, te Zlatko Marinović u ime organizatora. U bogatom kulturno umjetničkom programu sudjelovali su "Tamburica" Velimirovci, Gradski KUD „Požega“, "Fra Marijan Lanosović" Orubica, Izvorno folklorno društvo ogranak "Seljačke sloge" Gradečki Pavlovec, "Vjekoslav Klaić" Garčin, te Domaćin, KUD „Vrbje“ pod stručnim vodstvom Milana Rosića. Svi mještani i njihovi gosti mogli su razgledati razne rukotvorine koje su izložili i predstavili članovi udruga "Zlatovezilje" iz Brodskog Stupnika, "Zlatne ruke" iz Doline, Udruga čuvara hrvatske pučke kulturne baštine "Tkanica" Nova Gradiška, OPG Lalić iz Rešetara, a moglo se kušati i domaće pivo Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Bošnjak“.

Uz rukotvorine navedenih udruga postavljena je i izložba fotografija „Slavonski konji“ autora Igora Hercega, a sve navedene događaje koji su se održavali u nedjelju u Vrbju zabilježili su svojim fotoaparatima članovi Foto kluba „F4“.

FOTOGALERIJA....

Najčitanije