Novo dječje igralište, novouređeno parkiralište i uređeni poljski put

Novo dječje igralište, novouređeno parkiralište i uređeni poljski put

Proteklih tjedana u naselju Mačkovac intenzivno se radilo na raznim projektima prometne i društvene infrastrukture. Naime, početkom mjeseca završeni su radovi na uređenju prostora ispred prostorija Nogometnog kluba „Sava“ Mačkovac. Na prostoru veličine 20x60 metara izravnan je teren, te je nasut novi sloj zemlje i šljunka, kako za kišnih dana, u vrijeme nogometnih utakmica, mještani i njihovi gosti više ne bi zapadali svojim automobilima u blatu.

Krajem rujna okončani su i radovi na uređenju poljskog puta u dužini 2200 metara. Novouređeni put nalazi se uz veliki pašnjak Jarugu gdje se nalazi i većina poljoprivrednih površina. Uređenje poljoprivrednih putova je od iznimnog značaja za naselje Mačkovac jer u njemu stanuje pretežito stanovništvo koje posjeduje mala Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i živi isključivo od poljoprivrede.

Kako u Općini Vrbje stalno misle i na svoje najmlađe stanovnike, tako su se potrudili da i djeca u Mačkovcu imaju igralište. Naime, početkom ovog mjeseca u Mačkovcu su postavljene igračke na novom dječjem igralištu na radost svih mališana. Uz spomenuto dječje igralište uređen je i prostor za mali nogomet veličine 20x40 metara gdje se planira zasijavanje nove trave i postavljanje malih golova 1x1 metar. U planu je i osvjetljivanje dječjeg i malonogometnog igrališta putem javne rasvjete.

Navedeni, ostvareni radovi samo su jedni u nizu planiranih radova kojima Općina Vrbje nastoji u svim naseljima na svom području osigurati bolje uvijete za život stanovništva. Svi spomenuti radovi u naselju Mačkovac financirani su sredstvima iz Općinskog proračuna. FOTOGALERIJA...

Najčitanije