Uskoro elektrifikacija prostorija NK „Sava“ Mačkovac

Uskoro elektrifikacija prostorija NK „Sava“ Mačkovac

Nogometni klub „Sava“ Mačkovac osnovan je 07. srpnja 1977. godine. Klub se tijekom svog postojanja nije natjecao samo u ratnim godinama, odnosno od 1991. do 1996. godine kad natjecanja nije niti bilo. Nogometaši iz Mačkovca trenutno se natječu u 3. županijskoj nogometnoj ligi.

Članovi nogometnog kluba „Sava“ nastupaju i na raznim turnirima u malom i velikom nogometu, a najveći uspjeh postigli su na turniru koji je organiziran u okviru proslave Dana Općine Vrbje 2004. godine, kad su osvojili prvo mjesto. 

Uz prostorije koje imaju u sklopu Društvenog doma u Mačkovcu, klub posjeduje i svlačionice koje se nalaze odmah uz nogometno igralište, ali još uvijek bez priključka na električnu mrežu. Kako bi se riješila navedena problematika, proteklih dana pokrenut je postupak za legalizaciju igrališta i pratećih prostorija. Okončanje postupka legalizacije očekuje se do kraja ove godine kad se planira i elektrifikacija spomenutih prostorija.

Kako je u današnje vrijeme klubovima iz malih sredina vrlo teško opstati, odnosno financijski realizirati sve potrebne izdatke, iz uprave kluba se zahvaljuju Općini Vrbje, a posebno načelniku Igoru Jurišiću na nesebičnoj pomoći i zalaganju za funkcioniranje Nogometnog kluba „Sava“ Mačkovac.

Najčitanije