Održan drugi Božićni koncert KUD-a „Vrbje“

Održan drugi Božićni koncert KUD-a „Vrbje“

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“, a pod pokroviteljstvom Općine Vrbje u srijedu 28. prosinca održan je drugi po redu Božićni koncert KUD-a „Vrbje“ i njihovih gosti.

Nakon uvodnog dijela programa, gdje su prikazane fotografije članova KUD-a sa raznih nastupa i proba tijekom prve godine postojanja, sve prisutne u punoj dvorani Mjesnog doma u Vrbju, pozdravio je načelnik Općine Igor Jurišić, te čestitao božićne i novogodišnje blagdane.

Uz domaćine, Kulturno umjetničko društvo „Vrbje“, nastupali su i njihovi gosti KUD „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi, KUD „Radinje“ Siče, te crkveni zbor župe Vrbje. Gosti iz Posavskih Brega predstavili su se svojom koreografijom pjesama i plesova ivanićkog kraja dok su gosti iz Siča oduševili svojim izvedbama pjesama i plesova Slavonije i Baranje. Kako bi se zadržao božićni ugođaj pobrinuli su se članovi crkvenog zbora župe Vrbje koji su izveli tradicionalne božićne pjesme. Mnogobrojnim posjetiteljima predstavili su se dječja i starija folklorna skupina KUD-a „Vrbje“ koji su izveli splet pjesama i plesova Slavonije, te dječje igre i kola.

Prepuna dvorana u Vrbju dokaz je kako ovo društvo uvelike doprinosi razvoju kulturnog i društvenog života u ovim krajevima, te očuvanju kulturne baštine i njegovanju tradicije. Božićni koncert u Vrbju polako postaje tradicionalna božićna čestitka svim žiteljima i posjetiteljima Općine Vrbje. 

Više fotografija možete pogledati u rubrici fotogalerija ili klikom na ovaj link

Najčitanije