Predstavljen Priručnik za bavljenje seoskim turizmom

Predstavljen Priručnik za bavljenje seoskim turizmom

Odgovor na pitanje - kako ustrojiti i voditi turističko seosko gospodarstvo nalazi se u "Priručniku za bavljenje seoskim turizmom - korak po korak" autora Roberta Bačca nacionalnog konzultanta za agroturizam pri UNDP-u i direktora "Ruralisa" - konzorcija agroturizma i ruralnog turizma Istre. 

Predstavljen je u Vrbju u petak 3. veljače u organizaciji Klastera "Zemlja plemenita" - udruge za ruralni razvoj sa sjedištem u općini Vrbje, a u suradnji s TZ grada Nova Gradiška. Priručnik doslovno korak po korak detaljno i na jednostavan i razumljiv način obrađuje sve teme vezane za organizaciju i vođenje turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva, uključujući izbor turističkih usluga, uređenje domaćinstva, registracije, zakonske odredbe, porezne obveze, promociju, marketing i ostale teme i podteme. Dakle na jednom mjestu prikupljena su i obrađena sva znanja i korisne informacije što je jedan od razloga nastanka ovog Priručnika. Drugi je obilježavanje 60. godina od nastanka prvog turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva (u Provansi, Francuska), a treći je dodatno motivirati na očuvanje ambijentalne arhitekture, seoskih kuća, lokalnih specifičnosti, tradicije i običaja, starih vještina i zanata, bioraznolikosti, poljoprivredne proizvodnje na malim površinama, izvornih proizvoda i kroz turističke usluge omogućiti očuvanje slikovitosti i životnosti sela - rekao je među ostalim autor Robert Bačac. 

Udruga za ruralni razvoj "Zemlja plemenita" osnovana je u svibnju prošle godine i prema riječima voditeljice Marijane Bošnjak ovo je i prvo javno predstavljanje. - Jedan od ciljeva udruge i jest seoska domaćinstva okupiti i educirati, razmijeniti iskustva i pomoći jedni drugima, zajedno istupati na tržištu i sajmovima, zapravo sustavno djelovati, a onda ćemo, vjerujem i trajati - rekla nam je. 

Bilo je ovo prvo predstavljanje Priručnika koji će uvelike pomoći u edukaciji naših ljudi i motivaciji da proizvod svoga domaćinstva ponude kroz cjelovitiju turističku priču. FOTO...

Najčitanije