Održan Božićni koncert KUD – a „Vrbje“

Održan Božićni koncert KUD – a „Vrbje“

U petak 28. prosinca 2012. godine članovi Kulturno umjetničkog društva Vrbje upriličili su još jedan, treći po redu, Božićni koncert.

U prepunoj dvorani Društvenog doma u Vrbju nazočne su pozdravili predsjednica KUD-a „Vrbje“ Marijana Sekulić i zamjenik načelnika Općine Vrbje Mladen Konjević čestitajući u ime Općine i društva božićne i novogodišnje blagdane.

Uz domaćine, Kulturno umjetničko društvo „Vrbje“, posjetiteljima su se svojim koreografijama i tradicionalnim božićnim pjesmama predstavili i gosti: Matica slovačka „Kukučin – Kuntarić“ iz Jakšića, Kulturno umjetničko društvo „Vesela Šokadija“ iz Gundinaca te Hrvatska pjevačka skupina „Slavča“ iz Nove Gradiške.

Na kraju svečanog dijela programa, zajedničkim izvođenjem tradicionalne božićne pjesme „Narodi nam se kralj nebeski“, svi sudionici koncerta čestitali su božićne blagdane.

Kako se već tradicionalno, svake godine, za božićni koncert u Vrbju traži stolica više, dokaz je to kvalitetnog rada ovog društva koje uvelike doprinosi razvoju kulturnog i društvenog života ove male sredine. Spomenuti koncert postao je tako tradicionalna božićna čestitka i zahvala članova društva svim mještanima koji podržavaju i pomažu njihov rad i djelovanje.

Najčitanije