NK

NK "Sava" Mačkovac

Povijest nogometnog kluba koji nosi naziv NK „Sava“ započela je osnutkom 07.07.1977. godine. Osnivači kluba bili su: Adžić Franjo, Jurašinović Branko, Bakić Stipo, Vonić Vlado, Matijević Josip i Matijašević Josip. U upravnom odboru u to vrijeme bili su: Kulundžić Franjo - predsjednik, Matijašević Josip - tajnik i Bakić Stipo - trener. 

Tijekom svih ovih godina, klub je mijenjao kako trenere tako i članove. Sadašnji trener NK “Save“ je gospodin Tomašić Vlado koji svoje znanje prenosi na 30-tak članova ovoga kluba, od 16 do 50 godina starosti. Trenutni predsjednik kluba je Nikola Matijević, tajnik Zdenko Josipović, te blagajnik Dario Kulundžić.

Klub nastupa u 3. županijskoj ligi. U klubu su volonterskim radom obnovljene svlačionice, te uređen okoliš igrališta. Problem s kojim se klub susreće je nedostatak priključka na struju, te se nadaju da će u skoro vrijeme i taj problem biti rješen.

Tijekom 21-e godine postojanja nogometnog kluba „Sava“, natjecateljskim duhom i voljom igrača prikupljene su mnoge nagrade sa turnira, prvenstva i kupova. Redovito posjećujući turnire, te nastupanjem u prvenstvima i kupovima, mladi članovi kluba uče zanimljivosti ovoga sporta. 

Najčitanije