Završene Poljoprivredno poduzetničke ideje

Završene Poljoprivredno poduzetničke ideje

U Novoj Gradiški proteklog je vikenda održana tradicionalna savjetodavno izložbena manifestacija 15. „Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2013.“ Na spomenutoj manifestaciji ove godine okupilo se preko 70 izlagača iz 8 županija i grada Zagreba.

U savjetodavnom dijelu manifestacije ove je godine najveća pozornost usmjerena prema temama vezanim za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Smiljana Goreta Ban iz Agencije za poljoprivredno zemljište predstavila je novi zakon koji će ovih dana u saborsku proceduru, a poljoprivrednici su mogli doznati i praktične primjere legalizacije poljoprivrednih objekata. Pored dvije možda i najvažnije teme do ulaska Hrvatske u EU, govorilo se i o povlačenju sredstava iz europskih fondova, posebice IPARD-a.

U izložbenom prostoru u Društvenom domu prezentirana je bogata paleta različitih domaćih proizvoda. Uz mnogobrojne izlagače svoj štand imala je i Općina Vrbje gdje su se predstavili razna obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge s područja Općine Vrbje.

Uz veliki broj posjetitelja sajma, izložbeni prostor Općine Vrbje posjetili su zamjenik ministra poljoprivrede Luka Čuljak, župan Danijel Marušić i dožupan Davor Vlaović.

Manifestacija Poljoprivredno-poduzetničke ideje, koju organiziraju Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška, Poljoprivredno savjetodavna služba i Hrvatska poljoprivredna agencija opravdala je i ove godine svoje postojanje.

FOTOGALERIJA...

Najčitanije