Rekonstrukcija i adaptacija Društvenog doma u Bodovaljcima

Rekonstrukcija i adaptacija Društvenog doma u Bodovaljcima

Najveći Društveni dom na području Općine Vrbje je dom u naselju Bodovaljci. Najveći i najbolje uređeni dom u široj okolici dugo godina je bio ponos mještana Bodovaljaca, no kako se 30 godina nije ništa ulagalo u održavanje doma prostorije su sve više „propadale“ a dom je postao sramota cijelog kraja.

Unazad tri godine na sjednicama Općinskog vijeća Općine Vrbje planira se uređenje spomenutog doma kroz općinski proračun. Protekle godine Općina je prijavila projekt uređenja doma na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon pozitivnog ishoda na natječaju dogovoreno je sufinanciranje u omjeru Fond 70%, i Općina Vrbje 30% sredstava. 

Radovi rekonstrukcije i adaptacije doma započeli su protekle godine, ali cjelokupnom projektu obnove pristupa se parcijalno zbog odluke fonda da će financiranje biti smanjeno, te zbog manjeg općinskog proračuna. Zbog navedenog pristupilo se uređenju samo novog dijela zgrade doma. Cjelokupni projekt obnove planira se produžiti na 2 godine kako se Općinu ne bi dovelo u nova zaduženja.

Od većih radova na obnovi doma do sada je izmijenjeno krovište, izmijenjena vanjska stolarija, postavljena izolacija i fasada, postavljena limarija, te su odrađeni radovi unutarnjeg uređenja. U slijedećoj fazi radova planira se uređenje kuhinje, uređenje sanitarnih čvorova, te postavljanje pločica.

Okončanje prve faze radova i otvorenje glavne sale očekuje se tijekom mjeseca travnja.

FOTOGALERIJA...

Najčitanije