Treća memorijalna riječna regata Sisak - Dolina

Treća memorijalna riječna regata Sisak - Dolina

I ove godine Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Nova Gradiška organizira tradicionalnu 3. memorijalnu regatu Sisak – Dolina od 31. srpnja do 05. kolovoza, u spomen vojno – redarstvene akcije „Oluja“ kojom je 1995. godine oslobođen Knin. Organizaciju regate, kao i prethodnih godina financijski potpomažu Općina Vrbje, Stara Gradiška, Gornji Bogičevci, Okučani, Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška, HAK Nova Gradiška, te drugi donatori. Sukladno utvrđenom protokolu, vijenci poginulim hrvatskim braniteljima polagati će se u Jasenovcu, Staroj Gradiški, Savskom Boku i Dolini. Polazak brodova i čamaca prema Sisku planiran je 31. srpnja i 01. kolovoza . 

Uzvodno prema Sisku će se uputiti pet plovila i okupiti u tamošnjem kajak klubu, te će predviđeno ukupno 30-ak sudionika na 9 plovila startati s regatom iz Siska. Planirani dolazak u Trebež predviđa se 02. kolovoza u 17,00 h; u Jasenovac 03. kolovoza u 16,00 h, u Staru Gradišku 04. kolovoza u 16,00 h, u Savski Bok 05. kolovoza u 13,00 h ,a na krajnje odredište u Dolinu u 15,00 h.

Općina Vrbje na čelu sa načelnikom općine, Općinskim vijećem, te mjesnim odborom Dolina sa zadovoljstvom je i ove godine financijski potpomogla organizaciju obilježavanja 15. obljetnice Vojno-redarstvene akcije "Oluja" i spomen na sve branitelje koji su živote dali za samostalnu i slobodnu Republiku Hrvatsku.

Kao krajnja točka ove memorijalne regate, Općina Vrbje u naselju Dolina nakon dočeka regate 05. kolovoza 2010. godine organizira i prigodan program obilježavanja ovog nacionalnog praznika:

- 15,30 h polaganje vijenaca kod spomen ploča poginulim braniteljima u Dolini
- 16,00 h sveta misa u crkvi sv. Marka za poginule branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata
- 17,00 h natjecanje u vrebčanju sa ciljem oživljavanja starinskih igara pod pokroviteljstvom Hrvatske pošte, koja je osigurala i glavne nagrade. 

Nakon toga, program se nastavlja uz prigodno druženje svih sudionika i posjetitelja uz slavonske gastronomske delicije i glazbu, stoga ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da dana 05.08.2010. godine dođu u Dolinu, te svojim prisustvom podrže ovu hvalevrijednu memorijalnu riječnu regatu.

Najčitanije