Uspješno održana

Uspješno održana "Utrka slavonskih zaprega, Bodovaljci 2013."

U organizaciji Udruge za promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti „Pokladno jahanje“ Bodovaljci, pod pokroviteljstvom Općine Vrbje i Brodsko-posavske županije u nedjelju 14. srpnja u Bovaljcima je održano konjičko natjecanje konjskih zaprega i natjecanje u teklićkom jahanju. 

Organizator je uspješno realizirao ideju o ovim tradicijskim sportskim natjecanjima naših starih kojima su konji i konjske zaprege bile ne samo prijevozno sredstvo nego i oznaka statusa u društvu. Bodovaljci su jučer bili prepuni gostiju a manifestacija je upotpunjena i natjecanjem u pripremi fiša. 

U utakmici preciznosti u konkurenciji deset zaprega najuspješnija je bila zaprega koju je vozio Mihael Tandarić iz Slavonskog Kobaša, druga zaprega Željka Matijevića iz Bodovaljaca, a treća Ivana Krole iz Batrine. U utakmici brzine Željko Matijević bio je prvi, Mihael Tandarić drugi, a Ivan Krolo ponove treći. Pehare su im uručili zamjenik načelnika Općine Vrbje Mladen Konjević i zamjenik župana Davor Vlaović. 

U teklićkom jahanju u konkurenciji 12 jahača i jahačica najbolji je bio Matija Vukšić, Mihael Tandarić bio je drugi, a Zlatko Belan treći. 

U spravljanju fiša prva je bila ekipa Crvenperke, druga ekipa Grgeča, a treća ekipa Tolstolobika.

Najčitanije