Šesta riječna regata „Dolina – Sisak – Dolina“

Šesta riječna regata „Dolina – Sisak – Dolina“

Danas (utorak) u 15.00 sati iz matične luke u Dolini kreće 6. regata duga 320 kilometara, Dolina - Sisak - Dolina. Udruga Prijatelji rijeke Save - organizator regate - očekuje polazak oko 10-ak brodica. Povratak u Dolinu predviđen je 5. kolovoza na dan Domovinske zahvalnosti i Dan pobjede, također oko 15 sati.

Kao i prethodnih godina, na petodnevnom putu od Siska do Doline sudionici spusta položiti će vijence i odati počast poginulim hrvatskim braniteljima na 5 postaja - Trebež, Sisak, Jasenovac, Stara Gradiška i Dolina - na kojima će se za okupljene građane i sudionike održati i sat povijesti.

Udruga broji 30-ak aktivnih članova, hrvatskih branitelja i najvećim dijelom Novogradiščana.

- Ova regata nije samo za hrvatske branitelje već za sve mlade koji se sve više uključuju u rad Udruge i u samu regatu. Želimo da kroz ove postaje saznaju što više o Domovnskom ratu, da nauče cijeniti ono što imamo i da to jednog dana i brane, ako zatreba. Cilj je također i da Sava ne bude granica razdvajanja Posavine već točka spajanja kroz međudržavnu suradnju i zajedničke projekte na očuvanju Save. U konačnici, svi koji žive uz Savu sjede u istom brodu, kažu predsjednik i tajnik udruge Božidar Stojić iStjepan Pintarić.

Kao i prošlih godina, regata je sastavni dio obilježavanja Dana općine Vrbje, 16. kolovoza, koja je i glavni pokrovitelj regate. Izvor: www.radiong.hr

Najčitanije