Dočekani sudionici Regate „Sisak – Dolina“

Dočekani sudionici Regate „Sisak – Dolina“

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška i ove je godine, već četvrti put zaredom, organizirala regatu dugu 153 km od Siska do Doline, manifestaciju kojom odaju počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i na dostojanstven način obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Sudionike regate u Dolini su, uz brojne mještane, obitelji i suborce, dočekali i pozdravili načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić, te zamjenica župana Ružica Vidaković. Nakon svečanog dočeka svi zajedno su se uputili do spomen ploče gdje su za sve poginule hrvatske branitelje vijence položili sudionici regate, te načelnik Općine Vrbje i zamjenica župana. U mjesnoj crkvi služena je sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje.

Po završetku svečanog dijela programa uslijedilo je natjecanje u vrepčanju (vrebi), staroj sportskoj igri karakterističnoj za mjesto Dolinu, a koja je slična američkom bejzbolu. U nastavku programa uslijedila je druženje uz bogatu ponudu ribljih specijaliteta, pića, te uz glazbu i ples.

Glavni pokrovitelj dočeka sudionika spomenute regate je Općina Vrbje, a organizatori su bili članovi DVD-a „Dolina“, UHDDR Vrbje, te mještani Doline. FOTOGALERIJA....

Najčitanije